Sanacija i uređenje plaže na Tisi, postavljanje video nadzora na ulazima i javnim prostorima, uređenje stadiona u Bačkom Petrovom Selu, sanacija i adaptiranje Male zarde i uređenje centra sela, samo su neki od prioriteta građana koje treba finansirati u narednoj godini.

Na komentare i pitanja brojnih građana okupljenih u sali mesne zajednice odgovarali su predsednik opštine Bečej Vuk Radojević i direktor Javnog preduzeća „Vodokanal“ Bečej Zoran Grbić.

Pored već navedenih prioriteta stanovnici najvećeg potiskog sela traže i izgradnja mini fabrike vode i saniranje vodovodne mreže.

Razgovori o budžetskim prioritetima vode se u svim mesnim zajednicama opštine Bečej. To je prilika da se nadležnima direktno ukase na potrebe građana. Glasanje za budžetske prioritete biće organizovano ovog vikenda u subotu 2. i nedelju 3. decembra, oba dana putem portala participativni – budzet.rs, dok u nedelju građani mogu da odu u svoju mesnu zajednicu i da ispune glasački listić.

Akciju „Budžet po meri građana – I ti se pitaš“ iniciralo je Bečejsko udruženje mladih (BUM) pre nekoliko godina kako bi se građani direktnije uključili u kreiranje najvažnijeg lokalnog dokumenta predlažući prioritete u ukupnoj vrednosti od 100 miliona dinara.