Održano do sada pet razgovora o budžetu za narednu godinu

Okupljeni meštani u objektu Mesne zajednice Mileševo večeras (3. novembar) su dva sata sa predsednikom opštine razgovarali gotovo samo na jednu temu – funkcionisanje škole.

Rekli su, između ostalog, da postoje brojni problemi u dva naselja u okviru jedne mesne zajednice, među kojima je i deponija na Topolskom putu, a pored odlaganja smeća i odlaganje animalnog otpada. Međutim, prvi na toj listi, a ako treba i jedini, jeste škola.

-Mislim da je sastanak dobro prošao. Nadamo se da će biti nešto od ovog našeg dogovora. Nama je škola prioritet, kaže jedan od prisututnih meštana Marko Gvozdenović i dodaje – ima još problema u selu, ali treba da se krene sa rešavanjem jednog po jednog.

Predsednik opštine Bečej Dragan Tošić rekao je okupljenima da bi radovi na objektu škole u Mileševu, u čijim klupama ove školske godine đaci nisu sedeli, trebalo da počnu početkom sledeće godine.

Razgovori o budžetu za narednu godinu u okviru akcije „Budžet po meri građana – I ti se pitaš“ održani su do sada u Bačkom Gradištu, tri mesne zajednice u Bečeju i večeras u Mesnoj zajednici Mileševo.

Preostalo je još da se o prioritetima razgovara i u Bačkom Petrovom SeluPoljanicama i Radičeviću.

Za prioritete građani mogu glasati posredstvom elektronskog upitnika do 12. novembra, dok je glasanje predviđeno za prvi decembarski vikend.