Druga mesna zajednica po broju stanovnika u opštini Bečej, Novo selo, kao da ima i najviše problema čije rešavanje očekuju od čelnika opštine.

Takav je utisak sa večerašnjeg sastanka u prostorijama Treće mesne zajednice, koja je jedva mogla da primi sve zainteresovane građane.

Savet mesne zajednice je tokom razgovora sa predsednikom opštine u okviru akcije „Budžet po meri građana – I ti se pitaš“ predstavio listu prioriteta, a prisutni građani potvrđivali su navedene probleme ili dodavali nove.

Ono oko čega su se svi prisutni složili jeste da je neophodno uložiti novac u unapređenje infrastrukture i to u domenu bezbednosti. Zato Novoselci traže uređenije biciklističke i pešačke staze i prelaze preko pruge, kao i rasvetu na tim najfrektvenijim delovima.

Prikupljanje predloga posredstvom elektronskog upitnika u okviru akcije „Budžet po meri građana – I ti se pitaš“, koju inicira Bečejsko udruženje mladih u partnerstvu sa opštinom Bečej, traje do 12. novembra.

Glasački dani za prikupljene prioritete su 5. i 6. decembar, dok će javna rasprava o budžetu za narednu godinu biti održana 11. decembra. Tada će se videti šta je od predloženih prioriteta našlo mesto u najvažnijem opštinskom dokumentu – odluci o budžetu.

Sledeći razgovor o budžetu za narednu godinu je u Mesnoj zajednici Mileševo u utorak u 18 sati.