Uređenje puta do pravoslavnog groblja, staze do ambulante Doma zdravlja Bečej koja ujedno povezuje dva sela – Mileševo i Drljan za koju je potrebna rekonstrukcija uz osvetljenje i klupe, radovi na mostu u ataru, podizanje vetrozaštitnih pojaseva, ali i rekonstrukcija ulica poput Borisa Kidriča, kao i Omladinske, Moše Pijade, Ive Lole Ribara i dela Lenjinove, samo su neki od prioriteta koje su meštani mesne zajednice Mileševo sinoć predstavili predstavnicima opštine Bečej.

Okrugli sto organizovan je i u, od centra Bečeja najudaljenijoj mesnoj zajednici, u okviru akcije „Budžet po meri građana – I ti se pitaš“.

Participativno budžetiranje u opštini Bečej postoji već nekoliko godina zahvaljujući inicijativi Bečejskog udruženja mladih.

Meštani Drljana i Mileševa prethodnih godina žalili su se na divlju deponiju na putu prema Bačkoj Topoli koja je prošle godine uklonjenja, a od danas se tamo umesto smeća, nalaze desetine i desetine sadnica drveća.

Okupljeni meštani Mileševa i Drljana, jedinstvenog i po tome da pripadaju jednoj mesnoj zajednici, kao i oni u Bačkom Petrovom Selu i Radičeviću, ali i Poljanici, skrenuli su predstavnicima opštine Bečej pažnju i na rad komunalnih preduzeća, kako za kvalitet vodosnabdevanja i za održavanje javnih površina.

U toku je prikupljanje budžetskih prioriteta, potom poslednjeg vikenda novembra sledi glasanje. Nakon što se izradi nacrt budžeta, 21. decembra će građani imati priliku da učestvuju u javnoj raspravi o budžetu za narednu godinu.

Građani svoje budžetske prioritete mogu predložiti OVDE.