Prvi okrugli sto u okviru akcije „Budžet po meri građana – I ti se pitaš“ održan je sinoć u Prvoj mesnoj zajednici u Bečeju.

Okupljeni građani, među kojima je bilo i članova Saveta mesne zajednice, razgovarali su sa predsednikom opštine Bečej na temu budžetskih prioriteta u narednoj godini.

Predstavnik neformalnog udruženja „Komšije za komšije“ koje čine okupljeni stanari iz naselja „Sever Đurkić“ u Bečeju Zoran Anđelković predložio je novi prioritet i to letnju terasu u Goranskom parku u Bečeju. On je zatražio da se prošlogodišnji predlog sa najviše glasova u akciji – asfaltiranje puta iza Gerontološkog centra u naselju koji je našao mesto u budžetu ove godine, pa je uklonjen posle rebalansa, vrati, odnosno da lokalna samouprava iznađe rešenje za taj problem.

Jedan od predloga je da se kod mesne zajednice izgradi dečje igralište, kao i u Malom ritu iza zgrada u Stevana Doronjskog, ali da se se uredi ulica Gerberovih, kao i potez ulice Žilinski Endrea od Potiske do Sinđelićeve, kao i da se proširi parking u centru, ali da se uredi onaj kod bazena. Na okruglom stolu je govoreno i o opremljenosti centra za fizikalnu medicini i rehabilitaciju, ali o statusu objekta tog objekta poznatijeg kao jodna banja.

Predsednik opštine Bečej Vuk Radojević je najavio da će o budžetskim prioritetima naredne godine biti reči polovinom godine kako bi se oni razmotrili i obezbedili preduslovi uoči stavljanja na glasanje.

Iste večeri, odnosno juče je organizovan okrugli sto u Drugoj mesnoj zajednici, a narednih dana će se o budžetskim prioritetima razgovarati i u drugim mesnim zajednicama.

Za sredu 22. novembar zakazani su razgovori na temu budžeta za narednu godinu i građanskih prioriteta u Mesnoj zajednici Mileševo u 17 sati, a potom u Poljanici u 19 sati.

U ponedeljak 27. novembra predviđen je sastanak u mesnoj zajednici u Bačkom Gradištu u 17 sati, a u utorak 28. novembra u mesnoj zajednici u Radičeviću u 17 sati. U sredu 29. novembra sastanci su predviđeni prvo u Bačkom Petrovom Selu u 17 sati,  a potom u Trećoj mesnoj zajednici u 19 sati.

Glasanje za budžetske prioritete je predviđeno  tokom vikenda, u subotu 2. i 3. decembra, a prezentacija rezultata  u ponedeljak 4. decembra, dok je javna rasprava o budžetu zakazana za petak 8. decembar od 19 časova.