Izgradnja i rekonstrukcija saobraćajnica i kanalizacije, kao i uklanjanje divljih deponija samo su neki od problema u Bačkom Gradištu na koje su meštani na okruglom stolu o budžetu za narednu godinu ukazali nadležnima.

Među njima izdvaja se asfaltiranje ulice Save Kovačevića, ali i renoviranje kuglane.

Razgovori o budžetskim prioritetima vode se u svim mesnim zajednicama opštine Bečej. To je prilika da se nadležnima direktno ukase na potrebe građana.

Glasanje za budžetske prioritete biće organizovano ovog vikenda u subotu 2. i nedelju 3, oba dana putem portala participativni – budzet.rs, dok u nedelju građani mogu da odu u svoju mesnu zajednicu i da ispune glasački listić.

Akciju „Budžet po meri građana – I ti se pitaš“ iniciralo je Bečejsko udruženje mladih (BUM) pre nekoliko godina kako bi se građani direktnije uključili u kreiranje najvažnijeg lokalnog dokumenta predlažući prioritete u ukupnoj vrednosti od 100 miliona dinara.

Na glasačkom listiću naći će se sledeći predlozi za investicije: sanacija kuglane u Bačkom Gradištu, asfaltiranje ulice Save Kovačevića, sanacija trotoara u Školskoj i Glavnoj ulici, asfaltiranje ulice Srbobranski put, saniranje divljih deponija kod ciglane i na Srbobranskom putu, pošumljavanje sela, rehabilitacija uličnih bunara u selu i postavljanje video nadzora u selu.