Razgovori o budžetskim prioritetima građana opštine Bečej odvijaju se u narednim danima u svim mesnim zajednicama. Stanovnici Druge mesne zajednice imali su priliku u ponedeljak da čelnicima opštine kažu u šta je, za njih, važno uložiti novac u narednoj budžetskoj godini.

Među prioritetima su trotoari u Novosadskoj ulici, sanacija udarnih rupa u ulici Majora Nađ Šandora, uređenje igrališta kod ulice Milana Gavrića, proširenje javne rasvete na kraju ulice Uroša Predića prema mostu, kao i postavljanje kanti za smeće kod autobuskog stajališta u Prvomajskoj ulici.

Okupljeni građana postavljali su pitanja vezano za izgradnju kanalizacione mreže u pojedinim ulicima u Drugoj mesnoj zajednici, a i izgradnju biciklističke staze prema naselju Botra. Kako je rečeno, biciklistička staza je dobila potvrdan odgovor od Agencije za bezbednost saobraćaja, a projekat bi trebalo da bude izrađen početkom sledeće godine. Predsednik opštine nije prisustvovao ovom razgovoru, ali su na pitanja građana odgovarali direktor Javnog preduzeća „Vodokanal“ Bečejv.d. direktora Javnog preduzeća „Komunalac“ Bečej i član Opštinskog veća opštine Bečej Dragan Kovačev.

U sredu 22. novembra zakazan je razgovor na temu budžeta za narednu godinu i građanskih prioriteta u Poljanici u 19 sati (a potom prema utvđenom rasporedu u drugim mesnim zajednicama, do glasačkog vikenda 2. i 3. decembra), da bi javna rasprava o nacrtu budžeta bila održan 8. decembra u 19 sati u velikoj sali opštine Bečej.