Obnovljena kuglana i park kod nje, uređeni centar sela, biciklistička staza do Stare Tise….to su prioriteti meštana

Urednije selo, sa više kanti na javnim površinama i redovnim prežnjenjem, ali i izgradnja biciklističke staze do Stare Tise, pojačana kontrolu opštinske inspekcije u oblasti zaštite životne sredine, onemogućavanje kamionima da parkiraju na glavnom putu, ali i uređeni centar sela, park kod sportskog centra i kuglana – to su predsedniku opštine Bečej večeras meštani Bačkog Gradišta izneli kao svoje budžetske prioritete za 2021. godinu.

Očekujem da će doći do razumevanja za naše probleme, koji smo izneli i koji su za nas ovde gorući. To što smo nabrojali ne bi ni trebalo da budu problemi, ali se moraju rešiti jer se ponavljaju iz godine u godinu. Oni se neće sami rešiti i mi moramo da ih naglašavamo i mi ćemo i pet puta ukazati na njih, sve dok se ne reše. Mislim da smo izneli konkretne predloge kako bi budžet za sledeću godinu mogao da se iskoristi, kaže jedan od učesnika sastanka Miroslav Sekulić.

Već će se početkom sedmice napraviti prvi koraci ka rešavanju iznetih problema jer oni nisu nerešivi, kaže Dragan Tošić, predsednik opštine.

Deo za građanske predloge za budžet za 2021. godinu ove godine je 50 miliona dinara.

-Ove godine je manje novca na raspolaganju, ali iz tih razloga želimo da motivišemo građane da predlože, uslovno rečeno, jeftinije projekte. Ranijih godina je ovde bilo kapitalnih projekata za koje je potrebno vreme i procedura pa se građanima zbog toga čini kao da se neki njihovi predlozi nisu realizovali, rekao je Aleksandar Đekić iz Bečejskog udruženja mladih (BUM).

Predlaganje prioriteta koji će se naći na glasačkom listiću je moguće do 12. novembra, putem elektronskog upitnika.

Glasački dani su 5. i 6. decembar.